Introducera mera!

Hudiksvalls kommun var särskilt inbjudna som talare på Skolriksdag 2017 som gick av stapeln i Stockholm 25-26 april. Ämnet var introduktion för nyexaminerade förskollärar- och lärarstudenter i samband med deras första anställning. Mentorerna Jenny Persson och Elin Pettersson tillsammans med adepterna Linnea Östlund och Christine Paulsdotter berättade om sina erfarenheter från mentorsmodellen i Hudiksvalls kommun.

- Det är den bästa möjliga starten i arbetslivet man kan få!, konstaterade adepterna Linnea och Christine som arbetar i förskolan och skolan i Hudiksvalls kommun.

Som tack för sin medverkan fick föreläsarna varsitt skolpaket innehållande 1 vattenpump, 3 school-in-a-box med skolmaterial för 40 elever, 2000 blyertspennor och 200 skrivböcker. Skolpaketen skickas till de barn som behöver det mest – och tack vare gåvan får fler barn möjlighet att lära för livet.

Om Skolriksdag

Skolriksdagen är Sveriges största mötesplats för huvudmän, tjänstemän, rektorer och förskolechefer.

För att utveckla skolan krävs fokus på det som gör skillnad på riktigt. Det handlar om långsiktighet, samarbete, ledarskap och undervisningen i klassrummet. På Skolriksdagen inspireras deltagarna av huvudmän som arbetar strategiskt med de avgörande frågorna för eleverna och skolan.