• Start
  • » Nyheter
  • » Hudiksvalls kommun toppar i Facebookranking
Hudiksvalls kommun i Facebookranking

Hudiksvalls kommun toppar i Facebookranking

Publicerad den 22 januari 2019

Hudiksvalls kommun placerar sig på första plats när analysföretaget Smampion.se analyserat 239 kommuners Facebooksidor.

- Det är jätteroligt att se hur vårt hårda arbete ger resultat. För oss är det viktigt att nå våra kommuninvånare och kommunicera om sånt som berör dem, oavsett om det är goda exempel på vad våra verksamheter gör, information om en vattenläcka eller om det är en allvarlig krissituation. Många berörs av vad vi som kommun gör och vad som händer här. Sociala medier är ett sätt av flera att nå våra kommuninvånare och andra som berörs av våra verksamheter. Det här är ett kvitto på att vi faktiskt når ut till många. Vi ser ett ökat intresse och engagemang från våra kommuninvånare och fördelen med exempelvis Facebook är ju att man kan ha en dialog öppet som flera kan ta del av. Det ökar transparensen som vi som kommun ska verka för, säger Annacarin Andersson, kommunikationschef på Hudiksvalls kommun.

Poäng tilldelas

Utifrån olika nyckeltal som exempelvis antalet nya följare på sidan, hur mycket engagemang och interaktioner inläggen skapar och hur snabb kommunen är att svara på chattmeddelanden tilldelas sidorna olika poäng. Poängskalan är 0-100 där 100 högst. I rankingen den 22 januari 2019 får Hudiksvalls kommun 96 poäng och placerar sig därför högst upp i både kategorin ”Kommuner och städer” och i kategorin ”Myndighet och kommun” på Facebook.

Om analysverktyget Smampion.se

Smampion är ett företag som bevakar och analyserar över 10 000 svenska företagssidor på Facebook, Twitter, Instagram och Youtube varje dag. I deras rapporter analyseras flera olika algoritmer, det vill säga nyckeltal, som tillsammans ger en summa poäng. 0 är lägst och 100 poäng kan en sida få som högst.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050