• Start
  • » Nyheter
  • » Surströmmingsfest på Edsbacka i den fina septembersolen
Uppdukat bord med en tallrik med surströmming, potatis och tunnbröd.

Surströmmingsfest på Edsbacka i den fina septembersolen

Publicerad den 14 september 2021

Förra veckan ordnades surströmmingsfest på vård- och omsorgsboendet Edsbacka. Något som de boende uppskattade mycket. Dessutom bjöd september på sol.

- Vi försöker att ha lite aktivitet utifrån coronarestriktionerna. Vi har en buss som de boende kan åka ut med ibland, som Blacksås, eller fika nånstans, vilket brukar vara uppskattat. Bingo och ostkaka, pizzakväll, grillkväll i den mån det är möjligt, komma ut på promenader. Vi har en trehjulig cykel som används. Vi försöker göra olika beroende på behov. En dement kan ha behov av annan välmående aktivitet. Innan pandemin var det mera aktiviteter, där även anhöriga deltog mera, säger Birgitta Bydén som är enhetschef på Edsbacka vård- och omsorgsboende.

Utifrån brukarinflytande skapades tidigare en grupp bland personalen, som jobbade med aktiviteter för de boende.

- Vi vill att man ska trivas, och att man ska känna sig trygg både som boende och anhörig. Utifrån olika behov försöka bygga för välmåendeaktiviteter. Att få skratta, kunna påverka och att dagarna ska bli varierande, samt att de som arbetar här får jobba med olika saker, säger Birgitta Bydén.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050