Medarbetare från hemtjänsten hälsar på hos en kund

Bli vikarie

Är du vardagshjälten som kan rycka in när det behövs som mest? Letar du en väg till ett varierande jobb och villa vara en del av vår bemanning? Då har du hittat rätt!

Flera av kommunens verksamheter rekryterar ibland vikarier för både korta och längre uppdrag.

Lämna in en spontanansökan

Innan vi anställer nya vikarier går vi igenom följande steg:

 • intervju, referenstagning och ett digitalt informationsavsnitt
 • arbetsplatsintroduktion.

Inom vad kan jag jobba som vikarie?

Tillsammans med ordinarie medarbetare genomför du pedagogiskt arbete med barnen enligt läroplanen och tillgodoser barnens behov av utveckling och lärande. Du arbetar med barn från 1-5 år.

Du ersätter ordinarie personal och gör de flesta av den personens arbetsuppgifter. Att ta ansvar för en barngrupp innebär till exempel att ha samling, gå till skogen, påklädning, disk, blöjbyten, hjälpa till vid toalettbesök med mera.

Den ordinarie personalen har det yttersta pedagogiska ansvaret.

Här finns elever från förskoleklass upp till årskurs 9. Du undervisar enligt läroplanen i den klass där ordinarie lärare är frånvarande.

Från årskurs 6 får elever betyg. Du behöver vara legitimerad lärare för att få sätta betyg, är du inte det så kommer en annan lärare som är behörig att sätta betygen i samråd med dig.

Fritidshemmet är till för elever från förskoleklass upp till och med årskurs 6.

Här finns elever från år 1 till år 3. Du undervisar enligt läroplanen i den klass där ordinarie lärare är frånvarande.

Du behöver vara legitimerad lärare för att få sätta betyg, är du inte det så kommer en annan lärare som är behörig att sätta betygen i samråd med dig.

Som personlig assistent spenderar du mycket tid med din brukare och hjälper hen med exempelvis hygien, att klä på sig, förflytta sig, kommunicera, handla och utöva fritidsaktiviteter.

Att laga mat, städa, passa tider och den sociala samvaron kan vara en självklarhet för många människor. Men så är det inte för alla. Det finns människor som behöver extra stöd med det där som många andra tar för givet.

Det kommer krävas att du är lyhörd för de boendes behov. Att du har ett coachande förhållningssätt och jobbar för att varje individ ska komma till sin rätt och lyckas efter bästa förmåga.

Du hjälper våra äldre med det som de inte längre klarar själva. Du blir de äldres förlängda arm skulle man kunna säga.

Du åker hem till brukarna och hjälper dem i deras egna hem. Under arbetspasset följer du ett schema som beskriver vem du ska hjälpa och vad du ska hjälpa dem med, både omsorgs- och serviceinsatser. Hemtjänsten är ett mycket självständigt arbete.

Det är ett krav att du har körkort B.

Du städar på kontor, i lokaler och andra miljöer som tillhör Hudiksvalls kommun. Du arbetar dagtid, måndag till fredag. På många av våra arbetsplatser inom lokalvård används städmaskiner, arbetet kan också innebära vissa tyngre lyft.

Att vikariera inom det här området innebär att du jobbar i köket på någon av våra förskolor, skolor eller äldreboenden runtom i kommunen. Tillsammans med övriga i arbetsgruppen, eller ensam, kommer du förbereda och tillaga frukost, mellanmål, lunch och middag, beroende på var du jobbar. Du kan vikariera antingen som kock eller måltidspersonal.

Vad får jag?

 • Ett varierande och utvecklande jobb
 • Träffa nya människor
 • Knyta kontakter och ett större nätverk
 • Bättra på mitt CV

Passar jag som vikarie?

Beskriver följande påstående dig som person?

 • Positivt förhållningssätt
 • Flexibel
 • Ansvarstagande
 • Initiativrik
 • Lätt att samarbeta med andra

Då kanske du är en av våra blivande vikarier!

Har du jobbat som vikarie tidigare hos oss?

Om du är eller tidigare har varit anställd som vikarie hos Rekrytering och bemanningsenheten och behöver ett intyg kan du beställa det av oss.

Utdrag ur belastningsregistret

För att arbeta som vikarie inom lokalvård, förskola, skola eller inom kost i förskola/skola behöver du ha ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret för skola, barnomsorg..

Utdraget får vara högst ett år gammalt.

Behöver jag ha vaccinationsbevis?

Från och med den 10 januari 2022 ska att alla som nyanställs inom vård och omsorg samt alla timvikarier uppvisa giltigt covidpass/vaccinations-bevis innan anställning.

Kan jag utvecklas inom yrket?

Om du trivs med ditt jobb och undrar hur du kan komma vidare i ditt yrkesliv och kanske få en fast anställning så småningom så hjälper vi gärna till och bollar tankar och idéer om hur du kan gå vidare.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Kontakt

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050