Ny elev på Bromangymnasiet

Är du ny på skolan eller funderar du på att börja hos oss? Här har vi samlat allt som kan vara bra att veta för dig som är ny elev på Bromangymnasiet. Kontakta oss om du inte hittar svaret på det just du funderar på. Du har en spännande tid framför dig – varmt välkommen!

Saker att göra för dig som ny elev

Ladda ner Bromangymnasiets app. I appen hittar du bland annat matsedel, ditt kommande schema, senaste nytt och sjukanmälan. Bromangymnasiets app hittar du i App Store och i Google Play när du söker på "Bromangymnasiet".

Fyll i ditt telefonnummer och din skolmail i Skolplatsen. Det behöver du göra för att kunna se dina omdömen och för att vi snabbt ska kunna nå dig om något akut skulle hända. Om du gick i årskurs 9 i en av Hudiksvalls kommuns grundskolor så har du en skolmail sedan tidigare. Om du kommer från annan kommun eller från en friskola eller glömt bort din mail vänder du dig till receptionenn för att får din skolmail.

Hur gör jag för att lägga in e-post och telefonnummer i Skolplatsen?

Logga först in i Skolplatsen:

Du hittar även Skolplatsen i Bromangymnasiets app, samt på Bromangymnasiets webbplats under “Elev på Bromangymnasiet”. När du loggar in behöver du använda ditt mobila bankid.

  • Gå in på “Kontaktuppgifter”.
  • Fyll i din skolmail och ditt mobilnummer och klicka på “Spara”.

Under din tid på Bromangymnasiet kommer du att ha ett skåp där du förvarar dina grejer. Ta med ett hänglås så du kan låsa in dina saker. Det kan vara smart att köpa ett kodlås så slipper du hålla reda på nycklar.

Om du inte redan har ett bibliotekskort som gäller på HelGe-biblioteken så kan du skaffa ett nytt kort på Bromangymnasiets bibliotek när skolan har börjat. Du behöver lånekortet för att kunna låna läromedel.

Att göra och känna till för dig som vårdnadshavare

Registrera e-post och telefonnummer

Du som vårdnadshavare är viktig för oss och vi vill hålla kontakten med dig. Därför ber vi dig att registrera dina kontaktuppgifter så vi kan skicka information till dig via e-post och sms. Du registrerar dina kontaktuppgifter genom att logga in i Skolplatsen med BankID.

Hur loggar jag in i Skolplatsen och fyller i kontaktuppgifter?

Först loggar du in i Skolplatsen med Mobilt BankID/BankID. .

Gå in på “Kontaktuppgifter”. Fyll i din e-post och ditt mobilnummer och klicka på “Spara”.

E-postutskick vid ogiltig frånvaro

Under "Kontaktuppgifter" i Skolplatsen kan du också välja om du vill ha e-post vid ogiltig frånvaro.

Räcker det att en av vårdnadshavarna fyller i sina uppgifter?

Nej, alla vårdnadshavare behöver logga in och uppdatera sina uppgifter personligen för att få utskicken från oss.

Vilken typ av information kommer jag att få via e-post och sms?

Du kommer att få information om viktiga händelser. Det kan till exempel vara:

  • Information om ogiltig frånvaro.
  • Akuta händelser på skolan där det är viktigt att vi kan nå dig som vårdnadshavare.
  • Annat som kan vara bra att känna till.

Vad kan jag mer göra när jag loggat in i Skolplatsen?

  • Registrera kontaktuppgifter, e-post och telefon.
  • Anmäla och se ditt barns frånvaro. Om du har barn under 18 år måste du som vårdnadshavare anmäla frånvaro.
  • Se ditt barns studieplan och vilka kurser som barnet läser.
  • Se ditt barns betyg efterhand de kommer in.

Bromangymnasiet app

Du kan även ladda ner Bromangymnasiets app. Där kan du logga in i Skolplatsen, se matsedel och läsa senaste nyheterna.

Har du frågor?

Kontakta gärna oss om du har några funderingar.

Om ditt barn är under 18 år så behöver du frånvaroanmäla ditt barn när det är sjukt. Du gör frånvaroanmälan genom att logga in i Skolplatsen. Du hittar Skolplatsen på bromangymnasiet.se och i Bromangymnasiets app. Du loggar in med Mobilt BankID/BankID. Tänk på att du behöver frånvaroanmäla ditt barn innan klockan 10 varje dag som barnet är frånvarande.

Vanliga frågor inför terminsstart

Som elev på Bromangymnasiet får du ett passerkort som du använder för att komma in i skolan. Kortet är personligt. Du kommer tillsammans med din klass att ordna passerkort under de första dagarna. Det gör ni i receptionen. Tider för att göra ett passerkort kommer du att få av din lärare.

Grindarna kommer att vara öppna under de första dagarna och därefter kan du bli insläppt via receptionen, om du fortfarande inte fått ditt kort.

Om du glömt ditt passerkort måste du gå in via receptionen i huvudentrén för att bli insläppt. Om du tappat ditt passerkort måste du meddela receptionen och köpa ett nytt. Kortet kostar 150:- och betalas med kort.

Det finns två olika busskort: Ung i Glada Hudik och Gymnasiekortet.

Ditt schema hittar du i Bromangymnasiets app elller på bromangymnasiet.se under "elev på Bromangymnasiet". Du söker på din klass och vecka.

Bromangymnasiets App

Ett tips är att ladda ner Bromangymnasiets app. Där hittar du senaste nytt. Du hittar även senaste nytt på bromangymnasiet.se under "elev på Bromangymnasiet".

Google Classroom

Din klass kommer att ha ett Google Classroom där din klassföreståndare berättar saker som är bra att känna till. Där kan du även ställa frågor till din klassföreståndare.

Elevkalendern

Det finns en elevkalender där du hittar sånt som händer på skolan, lov med mera. Du hittar kalendern i Bromangymnasiets App och på Bromangymnasiet.se under "elev på Bromangymnasiet.

Det finns olika bidrag för studier på gymnasiet. Studiebidrag, extra tillägg, inackorderingstillägg och inackorderingsstöd är de vanligaste bidragen.

Om du har mer än 40 km från skolan och funderar på eget boende har du möjlighet att ansöka om inackorderingstillägg. Tänk på att om du har blivit beviljad busskortet gymnasiekort kan du inte få inackorderingstillgägg

På Bromangymnasiets skolrestaurang kan du varje dag välja mellan 3 rätter; dagens lunch, vegetariskt och salladsbuffé. Du kan även köpa frukost på skolan.

På Bromangymnasiet finns HP-café som du hittar på plan 2. Cafeterian drivs av handels- och administrationsprogrammet och där kan du köpa mackor och godsaker. På fordons- och transportprogrammet hittar du också ett café som drivs av gymnasiesärskolan.

Fram tills att du är 18 år och blivit myndig så är det din vårdnadshavare som frånvaroanmäler dig.

Hur gör min vårdnadshavare för att frånvaroanmäla mig?

För att sjukanmäla dig behöver din vårdnadshavare logga in i Skolplatsen och sjukanmäla dig senast kl.10.00 varje dag. Du hittar Skolplatsen på bromangymnasiet.se under "elev på Bromangymnasiet" och i Bromangymnasiets app. Din vårdnadshavare loggar in med mobilt BankID/BankID.

Bromangymnasiet har tyvärr inget elevboende. Söker du boende kan du kontakta Hudiksvallsbostäder eller Forsa Folkhögskola.

Frågor kring IT och datorer

I slutet av din första skolvecka kommer du att få en dator som du kommer att ha under hela din studietid. Datorn delas ut i Broman Academy som du hittar direkt till höger när du kommer i via huvudentrén. Du kommer att få information av din klassföreståndare när din klass ska gå dit.

Google-verktygen

Under din skoltid kommer du att använda dig bland annat av Google-verktygen. Du kommer att ha ett Google Classroom för olika ämnen. Du kommer även att ha ett Google Classroom där din klassföreståndare berättar saker som är bra att känna till för dig och din klass. Där kan du även ställa frågor till din klassföreståndare.

Digitala verktyg för språk-, läs- och skrivutvecklingen

Om du behöver stöd i språk-, läs- och skrivutvecklingen finns flera digitala verktyg som kan underlätta för dig när du studerar.

Hur får jag mina inloggningsuppgifter till Google?

Om du i årskurs 9 gick i en av Hudiksvalls kommuns grundskolor så använder du samma inloggning som tidigare.

Vad gör jag om jag glömt mina inloggningsuppgifter till Google?

Elever från kommunala grundskolor i Hudiksvalls kommun använder den inloggning som de har sedan tidigare. Om du kommer från annan kommun eller från friskola, och som inte har en inloggning sedan tidigare, vänder du dig till receptionen för att få dessa uppgifter.

Hur får jag mina inloggningsuppgifter till Google?

Om du gick i årskurs 9 i en av Hudiksvalls kommuns grundskolor så använder du samma inloggning som tidigare. Om du kommer från annan kommun eller från en friskola, och inte har en inloggning sedan tidigare, vänder du dig till receptionen för att få dessa uppgifter.

Vad gör jag om jag glömt mina inloggningsuppgifter?

Kontakta receptionen på Bromangymnasiet.

Vill du lära dig mer om Google-verktygen?

Om du behöver teknisk support. Kontakta Bromanservice så hjälper dem dig.

Bromanservice

Har du särskilda skäl och behöver specifikt anpassad specialkost så behöver du beställa specialkost.

Bra att känna till

Det finns en elevkalender där du hittar sånt som händer på skolan, lov med mera. Du hittar kalendern i Bromangymnasiets App och på Bromangymnasiet.se under "elev på Bromangymnasiet.

Under din tid på Bromangymnasiet kommer du att ha en mentor som är din handledare och som du träffar minst en gång per termin för utvecklingssamtal.

Studie- och yrkesvägledare finns på plats om du har frågor som rör din gymnasieutbildning eller om du funderar över hur du kan nå ditt drömyrke.

Din hälsa och ditt lärande går hand i hand. Elevhälsan finns för dig om du behöver någon att prata med. Om du till exempel skulle må dåligt, om pluggandet känns tungt eller om du har problem med relationer finns skolsköterskor, kuratorer, specialpedagoger och arbetsterapeut här för att ge dig hjälp och stöd.

Behöver du hjälp med din skolsituation? Har du svårt att koncentrera dig eller tycker det är krångligt att läsa och skriva? Arbetsterapeut och specialpedagog finns för dig.

Som elev har du möjlighet att vara med och påverka. Det finns programforum, elevkår och matråd.

Programforum

En gång per läsår träffas representanter från klassen med en skolledare. Där kan du vara med och påverka ditt egna program och även Bromangymnasiets som skola.

Elevkår

Elevkåren är en förening som drivs av elever på skolan. Elevkåren har möjlighet att driva frågor och påverka Bromangymnasiets framtid.

Matråd

En gång varje termin träffas representanter från klassen personal från Bromangymnasiets restaurang. Genom detta forum kan du som elev vara med och påverka skolmaten.

Bromangymnasiet ska vara en drogfri skola. Ingen hantering eller användning av droger ska förekomma på skolan. Av omtanke är Bromangymnasiet en rökfri skola.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig
Skriv ut

Kontakt

Film: Rundvisning med Thula och Zimone.

Film: Den stora rundvisningen.

Bromangymnasiet ska vara en mötesplats för elever där de genom ett aktivt lärande erövrar goda kunskaper och därmed en stark tro på framtiden