Gruppbild

Hotell- och turismprogrammet 

Drömmer du om att ha världen som arbetsplats? Tycker du att det är intressant med turism, resor och hotell? Då är det här ett program för dig. Hotell- och turismprogrammet är en yrkesutbildning. Efter examen ska du ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom hotell, konferens och turism.

Turism är en växande bransch. Det behövs utbildad personal som kan service och som gör att kunder återkommer och nya tillkommer. Att turismen växer både i Sverige och i andra länder gör den till en stark internationell marknad. Kommunikation, kunskap om och förståelse för andra kulturer är en naturlig del i utbildningen. Du får lära dig att samarbeta, planera, genomföra och utvärdera och på så sätt träna upp din organisationsförmåga. Du får också lära dig grunderna i företagande, marknadsföring och försäljning för att förstå hur man driver olika verksamheter inom turism. Miljömedvetenhet, ansvar och hållbar utveckling är också delar av utbildningens mål.

Service, bemötande och entreprenörskap

Fokus för utbildningen är personligt engagemang, bemötande och service. Lika viktigt är det att du lär dig om ditt eget och branschens ansvar. Entreprenörskap, företagande och omvärldskunskap ger dig bättre möjligheter att vara både kreativ och kunna erbjuda god kvalitet på produkter och tjänster.

Arbetsplatsförlagd utbildning och utomlandspraktik (APL)

Under utbildningen får du 15 veckors arbetsförlagt lärande (APL) ute på företag. APL ger dig värdefulla erfarenheter inför framtiden. Du har även möjlighet att göra APL utomlands, då programmet samarbetar med många företag i olika länder. Det ger dig kontakter som kan öka dina möjligheter till jobb efter utbildningen, eftersom många av yrkena inom branschen kräver yrkeserfarenhet.

Inriktning inom hotell- och turismprogrammet:

  • Hotell och konferens

Efter utbildningen

Utbildningen ger dig möjligheter att arbeta i en växande bransch där du kan ha hela världen som arbetsplats. Efter studenten kan du framförallt arbeta med bokning, försäljning, reception eller konferenser både i Sverige och utomlands. Varför inte vid en turistbyrå, som guide eller reseledare? Detta är en bransch med många valmöjligheter.

Vilka ämnen ingår i utbildningen?

Gymnasiegemensamma ämnen

600p

Engelska 5

100

Historia 1a1

50

Idrott och hälsa 1

100

Matematik 1a

100

Naturkunskap 1a1

50

Religionskunskap 1

50

Samhällskunskap A 1a1

50

Svenska 1

100

Programgemensamma ämnen

700p

Besöksnäringen

100

Engelska 6

100

Entreprenörskap

100

Konf o evenemang

100

Logi

100

Resmål- och resvägar

100

Service och bemöt 1

100

Individuellt val

200p

Gymnasiearbete

100p

Inriktning Hotell och konferens

400p

Frukost o bufféservering

100

Reception 1

100

Vångingsservice 1

100

Konferens 1

100

Programfördjupningar (exempel)

500p

Guide och reseledare, Turistbyråservice, Värdskap på resmålet, Naturguidning, Servering 1, ArrangemangTyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig
Skriv ut

Kontakt

  • Hotell- och turismprogrammet

    beata.e@utb.hudiksvall.se

    Telefon: 070 - 287 45 19

    Besöksadress: Gymnasievägen 4, 824 34, Hudiksvall

ESAW

Bromangymnasiet ska vara en mötesplats för elever där de genom ett aktivt lärande erövrar goda kunskaper och därmed en stark tro på framtiden